Förenkla materialhanteringen med högkvalitativa pallar och pallvagnar av stål

Rätt utrustning och hjälpmedel kan förenkla materialhanteringen, lagerhållningen och transporterna på ditt företag avsevärt. Med över 50 års erfarenhet i bagaget kan Runa Metall AB hjälpa dig med smarta lösningar med stor flexibilitet.

Stålpallen – det självklara valet av lastpall.

Med en stålpall underlättar du dina transporter både internt på ditt företag eller lager, och externt ute hos dina kunder och underleverantörer. Stålpallen är en exemplarisk version av lastpall som har en robust konstruktion med lång livslängd som gör den till ett självklart val när du ska transportera eller materialhantera.

Varför bör man använda stålpall i stället för den klassiska träpallen?

Stålpallen går enkelt att rengöra och spola av utan att dess totalvikt påverkas. Blir en träpall blöt ökar dess totalvikt, samtidigt som vattnet sliter på det porösa trämaterialet. En stålpall är därför lättare att hålla ren, fräsch och hel.

Om ditt företag arbetar mycket med export är stålpallen ett säkert val av lastpall, eftersom många fraktbolag och länder har det som krav. Den klassiska träpallen för lätt med sig skadedjur eller fragment som kan störa den lokala faunan eller floran, men risken minskar avsevärt med en pall av stål.

En stålpall från Runa Metall AB är tillverkad i högkvalitativt stål och har därför en lång livslängd. En pall av trä går gärna sönder och faller isär, medan en pall av stål klarar tuffa förhållanden.

Runa Metall ABs rejäla stålpallar är staplingsbara, passar inom många användningsområden och har en kapacitet på upp till 1500 kg. Välj mellan pallar med nätbotten, plåtdäck eller stålrör. Pallarna finns även med eller utan sido- eller gavelstöd.

Minska arbetsbelastningen med en pallvagn

En pallvagn , eller tralla med hjul, underlättar hantering, transport och lyft av tyngre last. Hjulen glider smidigt över alla ytor, vilket gör det enkelt att manövrera i olika utrymmen och bidrar där med till en trygg och säker förflyttning av material och gods. Oavsett användningsområde kommer pallvagnen minska arbetsbelastningen och minska onödigt slitage.

I Runa Metall ABs sortiment av pallvagnar finns flera storlekar, för helpall eller halvpall och med eller utan ram. Vagnarna har en hållbar konstruktion och har kapacitet för vikter upp mot 1000 kg.

Är du osäker på vilken typ av stålpall eller pallvagn som passar dig och din verksamhet? Kontakta Runa Metall AB på 0370-801 108 eller info@runametall.com så hjälper vi dig. Vi kan skräddarsy din lösning och specialanpassa våra produkter för dina behov. Alla standardprodukter finns på lager för snabb leverans.